
Een soort gelatine, gemaakt uit zeewier. Hoeft niet gekoeld te worden bewaard en geeft een stevige gelei met een interessante, knapperige structuur.
Gevonden op
http://eten-en-drinken.infonu.nl/recepten/25911-de-chinese-keuken.html

Een soort gelatine, gemaakt uit zeewier. Hoeft niet gekoeld te worden bewaard en geeft een stevige gelei met een interessante, knapperige structuur.
Gevonden op
http://eten-en-drinken.infonu.nl/recepten/25911-de-chinese-keuken.html

een soort gelatine [ook: lai-tsjai].
Gevonden op
http://resources.huygens.knaw.nl/vocglossarium/

een soort gelatine [ook: lai-tsjai].
Gevonden op
http://resources.huygens.knaw.nl/vocglossarium/

gedroogd zeewier, de gelatine daaruit gemaakt (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/agar-agar

gedroogd zeewier, de gelatine daaruit gemaakt (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/agar-agar

gedroogd zeewier, de gelatine daaruit gemaakt
Jaar van herkomst: 1765 (WNT )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

gedroogd zeewier, de gelatine daaruit gemaakt
Jaar van herkomst: 1765 (WNT )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

materiaal dat wordt gebruikt om bacteriën op te kweken
Gevonden op
https://www.dokterdokter.nl/encyclopedie/agar-agar/item31211

materiaal dat wordt gebruikt om bacteriën op te kweken
Gevonden op
https://www.dokterdokter.nl/encyclopedie/agar-agar/item31211

Gelvormende stof gewonnen uit zeewier. Wordt gebruikt om voedingsbodems vast te maken zodat reinkweek en telling van micro-organismen mogelijk is. Agar wordt vloeibaar bij ca 100ºC(koken) en wordt vast bij 50ºC.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10106

Gelvormende stof gewonnen uit zeewier. Wordt gebruikt om voedingsbodems vast te maken zodat reinkweek en telling van micro-organismen mogelijk is. Agar wordt vloeibaar bij ca 100ºC(koken) en wordt vast bij 50ºC.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10106

Agar-agar is een bindmiddel gemaakt van zeewier dat u als alternatief voor gelatine kunt gebruiken. Agar-agar is te koop als poeder, in staven of als vlokken.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10377

Ook gélose, mousse de Ceylan, mousse de Jafna, mousse du Japon. Bij banketbakkers ook gelée de fantaisie. agar-agar, een bindmiddel gemaakt van zeewier, dat in gedroogde vorm in de handel is verkrijgbaar.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Ook gélose, mousse de Ceylan, mousse de Jafna, mousse du Japon. Bij banketbakkers ook gelée de fantaisie. agar-agar, een bindmiddel gemaakt van zeewier, dat in gedroogde vorm in de handel is verkrijgbaar.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Een gelatineachtig zeewierextract.
Categorie: Materialen > organisch materiaal.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10491

Een gelatineachtig zeewierextract.
Categorie: Materialen > organisch materiaal.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10491

Agar-agar is Maleis voor gelei. Het is verkrijgbaar als poeder, staven (kanten) of als vlokken. Het poeder lost het snelste op. Het wordt gemaakt van koolhydraten uit rode algen, een zeewier. Na te zijn gewassen en bevroren krijgt het zijn witte kleur en bindende eigenschappen
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10750

Agar-agar is Maleis voor gelei. Het is verkrijgbaar als poeder, staven (kanten) of als vlokken. Het poeder lost het snelste op. Het wordt gemaakt van koolhydraten uit rode algen, een zeewier. Na te zijn gewassen en bevroren krijgt het zijn witte kleur en bindende eigenschappen
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10750

Van zeewier gemaakte voedingsbodem t.b.v. kweek van bacteriën..
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10765

Van zeewier gemaakte voedingsbodem t.b.v. kweek van bacteriën..
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10765

wordt gebruikt in de Indische keuken: plantaardige gelatine in stangen uit zeewier bereid. Ook in poedervorm (kan weer worden opgewarmd!
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/11031

wordt gebruikt in de Indische keuken: plantaardige gelatine in stangen uit zeewier bereid. Ook in poedervorm (kan weer worden opgewarmd!
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/11031
Geen exacte overeenkomst gevonden.